جرم گیری آبگرمکن زمینی (اعزام تعمیرکار در محل)

یکی از مهمترین مراحل در نگهداری درست از آبگرمکن چه زمینی و چه دیواری، جرم گیری به موقع و درست آن می باشد. گاهاً این رسوبزدایی به سادگی و توسط افراد معمولی قابل انجام است. در صورتی که میزان رسوب از حالت سطحی افزایش یابد، نیاز به افراد متخصص و حرفهای برای جرم گیری آبگرمکن زمینی و دیواری خواهد بود.
به منظور آشنایی بیشتر با انواع آبگرمکنها، بخصوص آبگرمکنهای زمینی و اطلاع از هزینه جرم گیری آبگرمکن زمینی و مراحل آن این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. در صورت وجود هرگونه ابهام میتوانید با شماره تماس درج شده در این سایت تماس بگیرید. لازم است بدانید مجموعه راگاسرد خدمات مرتبط با سیستمهای گرمایشی و همچنین لوله کشی ساختمان را با وسواس بسیار زیادی به تعمیرات و رفع ایرادات تجهیزات گرمایشی و سرمایشی منازل در تهران میپردازد.
انواع آبگرمکنها
آبگرمکنها امروزه در انواع مختلفی به تولید میرسند و این انواع متغیرهای مخصوصی را به خود اختصاص دادهاند و در گروههای مختلفی دسته بندی شدهاند. دستهبندی آبگرمکنها بر اساس نحوه نصب آنها در دو گروه دیواری و زمینی صورت گرفته است.
انواع آبگرمکنها بر اساس انرژی مورد استفاده در آنها
- آبگرمکن برقی
- آبگرمکن نفتی
- آبگرمکن گازی
- آبگرمکن خورشیدی
- آبگرمکن زغالی
ویژگیهای انواع مختلف آبگرمکنها
انواع مختلف ذکر شده از آبگرمکنها، دارای ویژگیهای مختص خود میباشند. در صورتی که با ویژگیهای این محصولات آشنایی داشته باشید تعمیر و رسوبزدایی آن ها برایتان ساده تر خواهد شد.
آبگرمکن برقی
به آبگرمکنهای برقی، آبگرمکنهای الکتریکی نیز میگویند. این نوع از آبگرمکنها به دو صورت ایستاده و زمینی به تولید میرسند. منبع تغذیه آبگرمکنهای برقی، انرژی الکتریکی میباشد. در داخل این محصولات المنتهایی تعبیه شده اند که مهمترین قطعات آبگرمکن های برقی به شمار میآیند.
عملکرد آبگرمکنهای برقی به این صورت است که در هنگام اتصال آن ها به برق، المنتهای این تجهیز با عبور جریان برق گرم شده و منجر به تولید آب گرم مصرفی مورد نیاز میشوند.
آبگرمکن نفتی
یکی از قدیمی ترین انواع آبگرمکنها، آبگرمکنهای نفتی می باشند. دسترسی به نفت در گذشته ساده تر صورت میگرفت و به همین دلیل از این مدل آبگرمکنها استفاده می شد. همانطور که مشخص است، منبع تغذیه این تجهیزات نفت میباشد.
عملکرد آبگرمکنهای نفتی به این صورت است که نفت در درون دستگاه با استفاده از لوله های رابط تعبیه شده در آن از قسمت کاربراتور به قسمت محفظه احتراق منتقل میشود. هوا از قسمت روزنهای وارد دستگاه شده و به وسیله ترکیب آن با سوخت شعله ایجاد میگردد. گرمای تولید شده از احتراق نفت و به وجود امدن شعله، آب وارد شده به دستگاه را گرم مینماید. ابگرمکنهای نفتی غالبا در انواع زمینی به تولید میرسند. روش جرم گیری آبگرمکن زمینی بسیار ساده تر از انواع دیواری میباشد.
آبگرمکن گازی
میتوان آبگرمکن گازی را کاربردی ترین انواع آبگرمکنها نامید. از این آبگرمکنها در تمامی منازل و ساختمانها تقریبا استفاده می شود، این امر به دلیل دسترسی ساده به منبع سوخت آن ها، گاز، میباشد.
در این محصولات ترموستات تعبیه شده است که دما و فشار آبگرمکن را در حالت نرمال خود نگه داشته و تنظیم و کنترل آن ها را ممکن میسازد. شیر پیلوت قطعه دیگر این دستگاه میباشد که روشن ماندن شعله مشعل و کاهش خطر راخداد انفجار را موجب میشود. رسوبزدایی این دسته آبگرمکنها خطرناک و حساس بوده و بهتر است حتما توسط تعمیرکاران ماهر انجام گیرد.
آبگرمکن خورشیدی
یکی از جدیدترین مدل های آبگرمکنها، آبگرمکنهای خورشیدی می باشند. مزیت اصلی این تجهیزات در مقایسه با انواع دیگر آبگرمکنها، منبع سوختشان که انرژی خورشیدی است، می باشد.
در ساختار این آبگرمکنها کلکتورهای خورشیدی قرار گرفته است که حرارت ساطع شده از خورشید را جذب کرده و گرم شدن آب را موجب میشوند. آبگرمکنهای خورشیدی با محیط زیست سازگاری بیشتر و بهتری دارند.
آبگرمکن زغالی
ابگرمکنهای زغالی از زغال به عنوان منبع سوخت استفاده نموده و توسط آن آب منبع خود را گرم مینمایند. استفاده از این دسته آبگرمکنها در گذشته متداول بوده است و امروزه کاربرد آن ها به چشم نمیخورد.
جرم گیری آبگرمکن زمینی
آبگرمکن یکی از وسیله های ضروری مخصوصا در خانه میباشد که امروزه زندگی بدون آن تقریبا غیر ممکن شده است. فکر نداشتن آب گرم در خانه برای همه دور از ذهن میباشد .
برای استفاده بهینه از این وسیله ی مهم باید به آن رسیدگی کرد چون در طولانی مدت و در صورت استفاده مکرر امکان فرسودگی قطعات آن وجود داشته و در صورت عدم رسیدگی به سرویس آن هر چند وقت یکبار، امکان از کار افتادن آن وجود دارد.
البته تمام این مشکلات به راحتی قابل حل میباشند حتی با اقدام به موقع میتوانید انواع این مشکلات جلوگیری کنید .
رسوب در ابگرمکن
مشکل دیگر بوجود آمده در ابگرمکن که به قطعات استفاده شده در آن ارتباطی ندارد، رسوب آن است که در برخی از مناطق کشور مشکلاتی برای خانواده ها ایجاد میکند.
رسوب در حقیقت کربنات و یا سولفات کلسیم و منیزیم آب هستند که در جداره های داخلی لوله ها و تجهیزات آبگرمکن رسوب می کنند و عملکرد آن را مختل میسازند. رسوب در این مبدل گرمایی بیشتر خود را با گرم نشدن آب و یا کم شدن فشار آب گرم خروجی نشان می دهد .
گرم نشدن آب میتواند دلیل دیگری نیز داشته باشد اما مهم ترین و رایج ترین آن وجود رسوب در مبدل گرمایی و یا رسوب در مخزن و یا قطعات دیگر است .این مشکل به نظر ساده ، موجب بروز نقص های دیگر نیز در آبگرمکن میشود که با جرم گیری آبگرمکن زمینی به موقع شما میتوانید از آنها جلوگیری کنید .
رسوبزدایی در آبگرمکن زمینی
اینکار همانطور که به نظر ساده و پیش پا افتاده می اید اما کار خطرناکی است و شما حتما باید از یک سرویسکار ماهر برای انجام اینکار دعوت کنید چون در صورت انجام جرم گیری آبگرمکن زمینی به دست افراد عادی امکان ترکیدگی و انفجار آبگرمکن زمینی می باشد .
مراحل سادهترین جرم گیری آبگرمکن زمینی
- در این نوع جرم گیری آبگرمکن زمینی، اول کار باید ابگرمکن را خاموش کرده و تمام اتصالات آن به گاز و یا برق را قطع کنید و ترموستات را روی حالت پیلوت قرار دهید و بعد از مدتی که از خنک شدن ابگرمکن مطمئن شدید کار را ادامه دهید.
- فلکه آب سرد ورودی به ابگرمکن را ببندید و شیر تخلیه را که معمولا در قسمت پایین مبدل گرمایی میباشد، پیدا کرده و شلنگی به آن وصل کنید .
- آب داخل ابگرمکن را کاملا خالی کنید اگر آب داغ بود باید منتظر شوید تا آب داخل ابگرمکن نیز کمی سرد شود .
- هوای داخل لوله ها را بگیرید یعنی شیر توالت و سینک آشپزخانه را باز کنید تا هوای داخل لوله ها تخلیه شود بعد از خارج شدن کمی آب، هوا هم کاملا تخلیه میشود.
- در این مرحله رسوب داخل ابگرمکن به همراه آب خارج شده است و شما در صورتی که از خارج شدن تمام آب و رسوب مطمئن شدید دریچه تخلیه را ببندید .
- شلنگ را باز کرده و آب سرد را باز کنید و همه چیز را به حالت قبلی باز گردانید .
- بعد از مدتی که جریان آب به حالت عادی باز گشت شیر توالت و سینک را هم که باز گذاشته بودید ببندید .
- الان ابگرمکن شما آماده میباشد که برای تست آن نیاز به ۳۰ دقیقه زمان است تا آب ورودی گرم شود .
این نوع جرم گیری آبگرمکن زمینی ساده ترین نوع میباشد اما در بعضی مواقع در میزان رسوب که بستگی به نوع آب و سختی آن در مناطق مختلف میباشد این روش جوابگو نیست و کار را کمی مشکل تر میکند باید از روشهای دیگری برای انجام اینکار استفاده کرد .
مراحل جرم گیری آبگرمکن زمینی به روش ثقلی
- برای این نوع جرم گیری آبگرمکن زمینی باید در ابتدا ابگرمکن را از محل خود خارج کرده و آب داخل را با وارد کردن فشار هوا از یک طرف ابگرمکن کاملا تخلیه کنید .
- به یک طرف مبدل گرمایی شلنگ پلاستیکی به طرف دیگر لوله pp متصل کنید البته لوله پلاستیکی باید از سطح وسیله ارتفاع ۱ متری داشته باشد .
- ابگرمکن را در تشت و یا ظرف پر از آب قرار داده تا در صورت پاشش محلول جرم گیری آبگرمکن زمینی آسیبی مانند تغییر رنگ در آن بوجود نیاید .
- مقداری اسید با استفاده از قیف در مبدل گرمایی ریخته تا از طرف دیگر خارج شود و در ظرفی ریخته شود. وجود کف در اسید خارج شده نشان دهنده حل شدن رسوب در آن می باشد .
- اینکار را دوباره تکرار میکنیم. اسید درون ظرف رادوباره به داخل ابگرمکن ریخته و منتظر خارج شدن آن می شویم اینکار را تا چند بار میتوانید تکرار کنید .
- در انجام این عملیات بسیار دقت کنید، چون ریختن اسید همراه با پاشش می باشد. موقع ریختن آن حتما روی آن چیزی قرار دهید تا روی دست و یا صورت شما نپاشد .
- در آخرین مراحل این جرم گیری آبگرمکن زمینی، اینکار را چندبار با آب انجام داده و داخل ابگرمکن را به خوبی شستشو دهید و ابگرمکن را به جای اصلی خود انتقال دهید .
- در مرحله اول که اسید وارد میشود خروجی مبدل کف می باشد اما بعد از چند بار که اسید دور میخورد کف هی کم میشود. وقتی کاملا جرم گرفته شود دیگر هیچ گونه کف خارج نمیشود و شما میتوانید از تمیزی آبگرمکن اطمینان حاصل کنید .
مراحل رسوبزدایی و جرم گیری آبگرمکن زمینی با پمپ
- اسید را داخل ظرف ریخته و پمپ اسید شویی را به صورتی که مکش آن داخل ظرف قرار بگیرد، بگذارید.
- سیم پمپ را به پریز برق وصل کنید تا اسید درون ابگرمکن گردش داشته باشد و منتظر باشید تا تمام رسوب داخل آن گرفته شود و بعد که از تمیزی آبگرمکن مطمئن شدید با آب تمیز اینکار را ادامه دهید و آبگرمکن را وصل کنید .
مراحل جرم گیری آبگرمکن زمینی با دستگاه ویژه
- ابتدا آب آبگرمکن را کاملا تخلیه کنید .
- شیلنگ های بلند مربوط به دستگاه را به دوطرف آبگرمکن با مهره یک دوم و واشر وصل کنید و حدود سه لیتر اسید در دستگاه بریزید.
- دستگاه را روشن و تایمر را روی ۱۵ دقیقه تنظیم کنید .
- مطمئن باشید بعد این زمان تمام رسوب آبگرمکن شما پاک شده و شما میتوانید آن را شستشو داده و وصل کنید .
نکات ایمنی در استفاده از این دستگاه
- کف دستگاه را هیچ وقت داخل آب قرار ندهید .
- از روشن کردن دستگاه بدون مواد رسوب زدا خودداری کنید .
- دقت کنید هیچ گونه اتصال بدنه ای وجود نداشته باشد .
- با توجه به برق ۲۲۰ ولت دستگاه، حتما سیم مربوط در محل عبور و مرور قرار نگیرد .